pátek 26. února 2010

Švýcarská abeceda

Během tohoto zájezdu do Švýcarska poznáme: Vaduz, Einsiedeln, Lucern, Interlaken, Zermatt, Matterhorn, Ženeva, Lausanne, Montreux, Chillon, Gruyéres, Bern, Curych, Rýnské vodopády.

1. den

Z Brna vyjedeme ve večerních hodinách a absolvujeme noční tranzit přes Německo.


2. den

Ráno se nejdříve zastavíme v hlavním městě Lichtenštejska – Vadůzu. Místem turistického ruchu je hlavní ulice pod skálou, na které stojí zámek Vaduz. Po malé zastávce a snídani budeme pokračovat kolem Curyšského jezera do města Luzernu. Tomuto městu se také říká klenot Švýcarska. Je známý zejména krytým dřevěným mostem – tzv. Kapličkový most. Po té již pojedeme přes průsmyk Brünig do Bernských Alp. Z Interlakenu za dobrého počasí uvidíme vrcholky Jungfrau, Mönch a Eiger. Ubytujeme se v okolí města Lausanne, které si večer prohlédneme.


3. den

Po snídani pojedeme údolím Rhony, přes Martigny, Sion do městečka Täsch. Odtud železnicí do horského střediska Zermatt (zde se nesmí jezdit auty) ležícím na úpatí hory Matterhorn. Za hezkého počasí vyjedeme ozubnicovou železnicí do výšky 3 100 m n. m. na vyhlídku Gornergrat, odkud se otevírá pohled na nejvyšší horu Švýcarska Monte Rosa (4 554 m n. m.) a na proslulou horu Matterhorn (4 478 m n. m.) - tento zážitek je finančně náročnější. Pokud bychom chtěli zvolit levnější alternativu, půjdeme na procházku na Schwerzee, do výše 2 590 m n. m. V podvečer se vrátíme do Lausanne.


4. den

Po snídani pojedeme autobusem vyhlídkovou jízdu po břehu jezera do Ženevy. V Ženevě se budeme věnovat prohlídce historické části města a jezerní promenády se 130 m vysokým vodotryskem. Zavítáme do Francie do střediska Chamonix, kde budeme mít možnost vidět nejvyšší horu Evropy Mont Blanc. Toto středisko je velmi drahé, tak si nezapomeneme vzít svačinku.

5.den

Po snídani se vydáme po břehu jezera do Montreux a navštívíme nejznámější hrad Švýcarska Chateau du Chillon. Po cestě k Rýnským vodopádům se zastavíme ve vesničce Gruyéres, kde si můžeme prohlídnout sýrárnu nebo zámek. Pak se již vydáme na noční tranzit do ČR.

6. den

Návrat v ranních hodinách.

Žádné komentáře:

Okomentovat